Επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης της αραίωσης μαλλιών – τριχόπτωσης

Η αραίωση των μαλλιών καθώς και η τριχόπτωση απασχολεί και επηρεάζει ψυχολογικά άνδρες και γυναίκες ακόμα και νεαρών ηλικιών.

Σήμερα έχουμε την δυνατότητα αξιοποιώντας αυτόλογα συστατικά να ενεργοποιήσουμε ζωντανούς θύλακες τριχών, οι οποίοι είναι απλά αδύναμοι και ταλαιπωρημένοι από οργανικούς ή περιβαλλοντολογικούς παράγοντες, ώστε να βελτιώσουν την κατάσταση της ρίζας και να αυξήσουν την αιμάτωση των θυλάκων.

Υπάρχουν τρεις ενδεδειγμένες εφαρμογές θεραπειών για το τριχωτό της κεφαλής πριν οδηγηθούμε στην επιλογή της εμφύτευσης μαλλιών:

  • Θεραπεία με αυτόλογους παράγοντες PRP με λήψη μικρής ποσότητας αίματος (όπως ακριβώς για γενική εξέταση αίματος-αιμοληψία).
  • Θεραπεία με βλαστοκύτταρα με λήψη μικρής ποσότητας λίπους από κατάλληλο σημείο του σώματος του ενδιαφερόμενου, με απλό και ανώδυνο τρόπο με τοπική αναισθησία.
  • Συνδυαστική θεραπεία με εφαρμογή μείγματος αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων για θεαματικότερα και μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα.

Η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας γίνεται μετά από εξατομικευμένη εκτίμηση της  κ. Γ. Χόρτη και μετά από λεπτομερή ενημέρωση του ενδιαφερομένου για τη διαδικασία, την συχνότητα της εφαρμογής και το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Ο ρόλος των βλαστοκυττάρων

Τα βλαστοκύτταρα είναι κύτταρα που αναπαράγονται διαρκώς και έχουν την ικανότητα να μετατρέπονται σε οποιοδήποτε άλλο είδος κυττάρου στο σώμα ενός οργανισμού. Η θεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με βλαστοκύτταρα, είναι πολύ πιο ισχυρή και αποτελεσματική έναντι της εφαρμογής μόνο PRP. Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω θεραπειών είναι επαναστατικός, διότι συνδυάζει τα ευεργετικά αποτελέσματα των βλαστοκυττάρων και των αναγεννημένων αιμοπεταλίων ( PRP ) για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και αναγέννηση του τριχωτού της κεφαλής με μόνιμα αποτελέσματα.

Η θεραπεία που εφαρμόζεται από την Πλαστικό Χειρουργό Γεωργία Χόρτη στο Κέντρο “Profilelaser” σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας, έχει θεαματικά αποτελέσματα σε άτομα που διαπιστώνουν ότι τα μαλλιά τους αραιώνουν συνεχώς και οι τρίχες γίνονται όλο και πιο αδύναμες.

Τα βλαστοκύτταρα που χρησιμοποιούμε για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, συλλέγονται από το λίπος του οργανισμού κάθε ατόμου και γ’ αυτό συνιστούν μια αυτόλογη, γρήγορη, ασφαλή και ανώδυνη θεραπεία. Ενισχύουν τη ζωτικότητα του τριχωτού της κεφαλής, επιβραδύνοντας τη φυσική γήρανση του θύλακα της τρίχας, ενώ παράλληλα ανανεώνουν τα κύτταρα.

Αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι ορατό ακόμα και με μια συνεδρία, αλλά ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος κάθε ατόμου.

Οι νέες, γερές και δυνατές τρίχες αρχίζουν να βγαίνουν μετά από ενάμιση μήνα και τα μαλλιά πυκνώνουν σταδιακά συνεχώς σε διάρκεια έως και ενός έτους. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και ακολουθεί τη συνήθη φθορά του τριχωτού της κεφαλής και διαρκεί κατ΄ ελάχιστον μία δεκαετία, έως και εφόρου ζωής.

Η θεραπεία είναι ιδανική για άτομα με αραίωση μαλλιών, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν ακόμη θύλακες τριχών και δεν έχουν καταστραφεί. Εάν η θεραπεία βλαστοκυττάρων και PRP εφαρμοστεί εγκαίρως, αποφεύγεται η μόνιμη απώλεια των μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής.

Η θεραπεία

Ο ρόλος των δύο αυτόλογων θεραπειών που εφαρμόζονται συνδυαστικά, είναι ο εξής:

Μετά από έλεγχο για την ποιότητα των τριχών και την ύπαρξη ενεργών θυλάκων, η ιατρός, αφού κάνει τοπική αναισθησία, λαμβάνει με μια πολύ μικρή κάνουλα λίπος από κατάλληλο σημείο του σώματος καθώς και λίγο αίμα με απλή αιμοληψία. Στον ειδικό εξοπλισμό φυγοκέντρησης που διαθέτει στο ιατρείο, απομονώνονται τα αρχέγονα βλαστοκύτταρα που θα χρησιμοποιηθούν.

Αναμιγνύονται τα αιμοπετάλια του πλάσματος με τα βλαστοκύτταρα και εγχύονται με μικρές ενέσεις σε όλη την περιοχή της αραίωσης του τριχωτού της κεφαλής.

Ο ρόλος των βλαστοκυττάρων είναι να μεταλλαχθούν σε κύτταρα δημιουργίας νέων αγγείων που είναι απαραίτητα για την αύξηση της αιμάτωσης των θυλάκων των τριχών. Είναι αυτά που διασφαλίζουν την ανθεκτικότητα των τριχών στο μέλλον και το μακράς διάρκειας αποτέλεσμα της θεραπείας. Οι θύλακες των τριχών ενδυναμωμένοι και με μεγάλη αιμάτωση, παράγουν νέες, υγιείς τρίχες που πυκνώνουν και μεγαλώνουν φυσικά και με διάρκεια!

Η διαδικασία είναι ανώδυνη, ακίνδυνη και δεν χρειάζεται αναισθησία ή φάρμακα. Η συνολική διάρκεια της εφαρμογής, κυμαίνεται περίπου στη μία ώρα.

Ζητήστε ραντεβού για έλεγχο του προβλήματος τριχόπτωσης που αντιμετωπίζετε από την Ιατρό.