Συχνές ερωτήσεις

Ποιος είναι ο βαθμός επικινδυνότητας μιας επέμβασης πλαστικής χειρουργικής;

Το ποσοστό του ελεγχόμενου πάντα ρίσκου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, η φυσική κατάσταση καθώς και η γενική κατάσταση της υγείας του ενδιαφερόμενου. Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε μία αισθητική επέμβαση θα πρέπει να «ζυγίσετε» τις αγωνίες και τις προσδοκίες σας και εφόσον τα πλεονεκτήματα της αισθητικής επέμβασης υπερτερούν για το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν έχετε παρά να αποφασίσετε τον πλαστικό χειρουργό με τον οποίο θα συνεργαστείτε. Σημειώνεται ότι θα πρέπει να δώσετε πλήρες ιατρικό ιστορικό στον γιατρό σας πριν από την επέμβαση καθώς και ενημέρωση για φαρμακευτική αγωγή που τυχόν ακολουθείτε.

Πως μπορώ να αποφύγω τον κίνδυνο ενός αφύσικου αποτελέσματος;

Κάθε άνθρωπος έχει  συγκεκριμένα χαρακτηριστικά,  σχήμα προσώπου και σωματότυπο. Επισημαίνοντας τα σημεία που επιθυμεί να βελτιώσει και συζητώντας με τον πλαστικό χειρουργό αποφασίζει με αίσθηση του μέτρου και βασιζόμενος σε ρεαλιστικές προσδοκίες, το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στόχος πρέπει να είναι η βελτίωση της εμφάνισης διατηρώντας τα χαρακτηριστικά και όχι η αλλαγή βάσει προτύπων

Ποιος τύπος αναισθησίας είναι κατάλληλος για επέμβαση;

Εξαρτάται από το είδος της επέμβασης αλλά και από την επιλογή που κάνετε από κοινού με τον πλαστικό χειρουργό σας. Μπορεί να είναι τοπική αναισθησία με αναισθητική επιδερμική κρέμα ή ενέσιμη τοπική αναισθησία, ή μέθη ή γενική αναισθησία.

Θα χρειαστεί να απουσιάσω από την εργασία μου και τις δραστηριότητες μου μετά από μία επέμβαση;

Ο σωστός προγραμματισμός του χρόνου που θα υποβληθείτε σε επέμβαση είναι πολύ σημαντικός προκειμένου να μην διαταραχθεί η καθημερινότητα σας. Το είδος της εργασίας σας ( χειρωνακτική ή καθιστική ), οι αθλητικές σας  δραστηριότητες καθώς και καθημερινές σας συνήθειες και ασχολίες θα πρέπει να γνωστοποιηθούν στη γιατρό, προκειμένου από κοινού να  αποφασίσετε τα μέτρα προφύλαξης και ίσως και αποχής από την καθημερινότητα που θα ακολουθήσετε αμέσως μετά από την επέμβαση.

Υπάρχει εναλλακτική λύση στο νυστέρι; Πως μπορώ να αποφύγω ένα χειρουργείο;

Η σωστή και συνεπής πρόληψη είναι η λύση για την αποφυγή αισθητικών χειρουργείων. Αφ’ ενός η καθημερινή καθαριότητα και φροντίδα με ενυδατικές και αντηλιακές κρέμες για το πρόσωπο και αφ’ ετέρου η υγιεινή διατροφή  και η ήπια δραστηριότητα προς αποφυγή αυξομειώσεων του σωματικού βάρους αποτελούν την βάση για την διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης, έτσι ώστε να καθυστερήσουμε αρκετά μία επεμβατική θεραπεία. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ θέστε το ερώτημα σας στην φόρμα.

Σε ποιες περιοχές βάζουμε ΒΟΤΟΧ και σε ποιες ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ;

Συνήθεις περιοχές που κάνουμε εφαρμογή ΒΟΤΟΧ είναι το μέτωπο, το μεσόφρυο και το πόδι της χήνας. Μερικές φορές γίνεται εφαρμογή  στο λαιμό και στο περίγραμμα του προσώπου (ΝΕΦΕΡΤΙΤΗ ΒΟΤΟΧ). Εφαρμογή ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ  μπορεί να γίνει σε όλο το πρόσωπο, σε όλα τα σημεία που κρίνεται αναγκαίο από τον πλαστικό χειρουργό.

Σε ποια ηλικία μπορώ να ξεκινήσω BOTOX και ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ;

Η ηλικία του ατόμου είναι ένας παράγοντας για την εφαρμογή ΒΟΤΟΧ ή  ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ. Ο κυριότερος είναι οι ανάγκες του προσώπου για αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης. Είναι σύνηθες άτομα 25 και 30 ετών να χρειάζονται εφαρμογή λόγω πολύ εκφραστικού προσώπου, ώστε να περιορίσουν την έκταση των ρυτίδων.  Είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε και να ξεκινήσουμε εγκαίρως  αντιγηραντικές θεραπείες, οι οποίες  θα καθυστερήσουν σημαντικά τις ενέσιμες θεραπείες.

Εάν ξεκινήσω εφαρμογή BOTOX ή ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ πρέπει να κάνω εφ’ όρου ζωής; Εάν σταματήσω το πρόσωπο μου θα χαλαρώσει;

Ασφαλώς και μπορείτε να σταματήσετε όποτε θελήσετε  χωρίς αρνητική συνέπεια για το πρόσωπο σας. Απεναντίας θα έχετε κερδίσει χρόνο γιατί θα έχετε αποτρέψει την σύσπαση στο συγκεκριμένα σημεία καθυστερώντας την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αναίμακτης βλεφαροπλαστικής και ποια της κλασικής επεμβατικής;

Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική πλεονεκτεί στην απουσία τομών και τοπικής ενέσιμης αναισθησίας και στην επάνοδο στην καθημερινή μας ρουτίνα εντός 4 έως 5 ημερών  σε σύγκριση με την κλασική επεμβατική βλεφαροπλαστική η οποία όμως έχει άμεσα αποτελέσματα με μία μόνο επέμβαση και επιστροφή στην καθημερινότητα εντός 7 έως 10 ημερών

Πόσες ημέρες μετά από βλεφαροπλαστική επέμβαση μπορώ να επιστρέψω στην καθημερινότητα μου;

Την επόμενη ημέρα της επέμβασης  γίνεται η πρώτη αλλαγή, την έβδομη ημέρα η αφαίρεση των ραμμάτων και αμέσως μετά γίνεται χρήση νερού και εφαρμογή μακιγιάζ.

Μπορώ να κάνω επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής τους καλοκαιρινούς μήνες;

Ασφαλώς και μπορούν να γίνουν επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο λόγος που γενικά δεν προτιμώνται οι καλοκαιρινοί μήνες είναι αφ’ ενός γιατί οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι  επιθυμούν να είναι ήδη εμφανή τα αποτελέσματα της επέμβασης τους καλοκαιρινούς μήνες, και αφετέρου  διότι  οι ελαστικοί επίδεσμοι ή οι κορσέδες που είναι αναγκαίοι μετεγχειρητικά δεν είναι ανεκτοί λόγω ζέστης. Ωστόσο δεν λείπουν και αρκετοί που με την χρήση των κλιματιστικών προτιμούν το καλοκαίρι λόγω επαγγελματικών αδειών , που δεν μπορούν να έχουν άλλους μήνες

Τι είναι η κυτταρίτιδα και πως αντιμετωπίζεται;

Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε διαταραχή του λιπώδους ιστού λόγω φλεβικής και λεμφικής δυσλειτουργίας και κακής κυκλοφορίας του αίματος .Εμφανίζεται σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας ανεξαρτήτως βάρους σώματος. Η δημιουργία της κυτταρίτιδας οφείλεται στην κληρονομικότητα, στο ορμονικό υπόστρωμα, στο άγχος και το στρες, στο κάπνισμα, την καθιστική ζωή  και στην λανθασμένη διατροφή. Στο Κέντρο μας αντιμετωπίζεται με λεμφικό μασάζ L.P.G., με το επαναστατρικό VASER LIPO για λιποαναρρόφηση, με ειδικές θεραπείες  με κρέμες και με ενέσιμη μεσοθεραπεία.

Τι ακριβώς είναι η λιποαναρρόφηση; Υπάρχει κίνδυνος να χαλαρώσει το δέρμα μου στο σημείο αφαίρεσης;

Η λιποαναρρόφηση είναι μέθοδος που αφαιρεί το ανεπιθύμητο λίπος από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος που καμία διατροφή και άσκηση δεν μπορεί να αφαιρέσει. Η αναρρόφηση του λίπους γίνεται με ειδικό σωλήνα που εισάγεται κάτω από το δέρμα από μία πολύ μικρή οπή και το περίσσιο λίπος αναρροφάται σιγά-σιγά  από ειδική συσκευή αναρρόφησης. Ο κορσές που χρησιμοποιείται  για ένα μήνα περίπου ελέγχει το οίδημα , αποτρέπει την χαλάρωση και βοηθά το δέρμα να πάρει τη μορφή του νέου σας περιγράμματος.

Μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση στην κοιλιά; Μπορεί να αφαιρεθεί όλο το λίπος και σε περίπτωση που πάρω πάλι κιλά θα εμφανιστεί και πάλι λίπος στο ίδιο σημείο;

Μετά την αφαίρεση λίπους από μία συγκεκριμένη περιοχή, μένει πάντοτε ένα λεπτό στρώμα λίπους πάχους 1-1,5 εκ. Το στρώμα αυτό δεν αυξάνεται εφ’ όσον το σωματικό βάρος παραμένει σταθερό. Θα αυξηθεί μόνον εάν αυξηθεί το σωματικό βάρος του ατόμου

Για να κάνω Κοιλιοπλαστική θα πρέπει πρώτα να έχω φτάσει στο επιθυμητό βάρος σώματος;

Η Κοιλιοπλαστική δεν είναι υποκατάστατο απώλειας βάρους. Μπορεί να μειώσει εντυπωσιακά την εμφάνιση μιας κρεμασμένης κοιλιάς  που οι κοιλιακοί μύες έχουν τεντωθεί πέρα από το σημείο που μπορεί να επιστρέψουν στο κανονικό. Μπορεί να αντιμετωπίσει την χαλάρωση του δέρματος από μεγάλη αύξηση ή απώλεια βάρους ή από εγκυμοσύνη. Μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση και για μόνιμα αποτελέσματα συνιστάται ισορροπημένη διατροφή και ελαφριά άσκηση για αποφυγή αύξησης βάρους. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι όσο πιο κοντά στο ιδανικό βάρος είμαστε τόσο καλύτερα θα είναι τα τελικά αποτελέσματα της επέμβασης.

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την ανισομαστία και σε ποια ηλικία μπορώ να κάνω επέμβαση;

Η ανισομαστία αντιμετωπίζεται χωρίς δυσκολία μετά τη συμπλήρωση του δέκατου όγδοου έτους της ηλικίας μιας γυναίκας. Οι μαστοί γίνονται συμμετρικοί σύμφωνα με την επιθυμία της ενδιαφερόμενης μειώνοντας ή αυξάνοντας το μέγεθος των μαστών.

Είναι ασφαλή τα ενθέματα σιλικόνης για αυξητική και ανόρθωση στήθους; Χρειάζονται αντικατάσταση και αν ΝΑΙ σε πόσα χρόνια;

Τα ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας του κορυφαίου αμερικάνικου οίκου που χρησιμοποιούμε στο Κέντρο μας, είναι απολύτως ασφαλή και μπορείτε να τα χαίρεστε εφ’ όρου ζωής άφοβα.

Μπορώ να κάνω ταυτόχρονα λειτουργική και αισθητική Ρινοπλαστική;

Ασφαλώς. Γίνεται διόρθωση ρινικού διαφράγματος ταυτόχρονα με βελτίωση σχήματος της μύτης και με ειδική τεχνική που εφαρμόζουμε και δεν αφήνει σημάδι στη βάση της μύτης.

Τι είναι οι ευρυαγγείες και πως αντιμετωπίζονται;

Οι ευρυαγγίες είναι διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία του δέρματος που είναι εμφανή κάτω από την επιδερμίδα κυρίως των ποδιών αλλά και του προσώπου. Παρατηρούνται  κυρίως σε περιόδους ορμονικών διαταραχών (εφηβεία, εγκυμοσύνη και κλιμακτήριος). Αντιμετωπίζονται με laser που επιτρέπουν την επέμβαση στο συγκεκριμένο αγγείο δίχως να επηρεάζονται οι ιστοί και το υπόλοιπο δέρμα γύρω από τις ευρυαγγείες.

Οι ουλές από το lifting βραχιόνων και μηρών πως μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Οι ουλές  από το lifting βραχιόνων και μηρών είναι προσωρινές. Με την χρήση ειδικών επουλωτικών κρεμών ή laser γίνονται αόρατες μετά από ένα έως δύο χρόνια.

Σε ποια ηλικία ενδείκνυται το lifting προσώπου;

Το lifting προσώπου ενδείκνυται όταν υπάρχουν εμφανή σημεία χαλαρών μυών προσώπου ανεξαρτήτου ηλικίας, τα οποία οφείλονται είτε σε μεγάλη αυξομείωση βάρους ή σε κληρονομικούς παράγοντες. Για ποιο φυσικά αποτελέσματα, καλόν είναι το lifting  προσώπου  να γίνεται όταν το δέρμα είναι ακόμη σφριγηλό   και όχι γηρασμένο που έχει χάσει την ελαστικότητα του.