Full face lifting προσώπου

Το full face lifting αποτελεί μία εξαιρετική θεραπεία αισθητικής αποκατάστασης για άτομα με έντονη χαλάρωση στους μυς του προσώπου, ως αποτέλεσμα της φθοράς του χρόνου, της μεγάλης αυξομείωσης βάρους, ή λόγω κληρονομικών παραγόντων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα πετυχημένο lifting προσώπου (facelift) ασκεί τεράστια επίδραση στην αυτοεκτίμηση. Η υψηλή ποιότητα και η ακρίβεια της χειρουργικής επέμβασης θα σας δώσει ένα αποτέλεσμα φυσικό κι αρμονικό.

Το full face lifting συνιστάται από την Πλαστικό Χειρουργό Γεωργία Χόρτη, όταν δεν μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα άλλες ηπιότερες θεραπείες, ή δεν δίνει λύση στο πρόβλημα το χαμηλό face lift.

Ενδείξεις για full face lifting:

  • Δέρμα προσώπου και λαιμού με μεγάλη χαλάρωση.
  • Βαθιές ρυτίδες στα μάγουλα.
  • Απώλεια του περιγράμματος του προσώπου.
  • Χαλαρό δέρμα, ρυτίδες ή υπερβολικά λιπώδης ιστός στο λαιμό.

Με το face lifting επιτυγχάνεται χειρουργικά η επανασύσφιξη ορισμένων μιμικών μυών του προσώπου και στη συνέχεια η επαναφορά των χαλαρών ιστών στην αρχική τους θέση, χωρίς να τεντώνεται, με σεβασμό στα χαρακτηριστικά του προσώπου και τη διατήρηση της αρμονίας του.

Πώς γίνεται το face lifting

Η επέμβαση γίνεται στο χειρουργείο με τοπική η γενική νάρκωση και διαρκεί περίπου 2 ώρες, ενώ μπορεί να γίνουν στο ίδιο χειρουργείο συνδυαστικά και άλλες επεμβάσεις, καθώς η μακρά χειρουργική εμπειρία της ιατρού, επιτρέπει την ταχύτερη ολοκλήρωση των επιμέρους πράξεων.

Τo face lifting περιλαμβάνει την επαναφορά των μυών, του λίπους και της περιτονίας στην αρχική τους θέση. Το σημείο και το μέγεθος της τομής διαφέρει σε κάθε ασθενή ανάλογα με τις ανάγκες του. Μπορεί να ξεκινάει λίγο πιο πάνω από το αυτί, να κατεβαίνει μπροστά από το αυτί ακολουθώντας το περίγραμμα του μέχρι το κάτω μέρος του αυτιού, ή να γυρίζει και πίσω από αυτό προς τα πάνω, ώστε να χάνεται μέσα στα μαλλιά. Οι τομές είναι πολύ μικρές. Από τα σημεία αυτά ανορθώνονται οι μύες κάτω από τα μάτια, στα μάγουλα, στην περιοχή της κάτω γνάθου και στον λαιμό. Συχνά συνοδεύονται απο μια τομή στο όριο του πιγουνιού μέσω της οποίας γίνεται λιποαναρρόφηση στο λαιμό ή αναδίπλωση του περίσσιου δέρματος με ράμματα.

Μετά την επέμβαση, ο/η ασθενής παραμένει για 24 ώρες στην κλινική με το πρόσωπο καλυμμένο με γάζες. Ο μετεγχειρητικός πόνος ελέγχεται με κοινά παυσίπονα.

Η πλήρης επιστροφή στην καθημερινότητα γίνεται  5-10 ημέρες. Τα τελικά αποτελέσματα φαίνονται αρκετές εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Ως προς τις επιπλοκές, κάθε lifting στατιστικά μπορεί να κάνει αιμάτωμα και συλλογή υγρού, συμπτώματα απολύτως αντιμετωπίσιμα. Ωστόσο, στα 25 χρόνια που διενεργεί lifting η Πλαστικός Χειρουργός Γ. Χόρτη, δεν υπάρχει περιστατικό της με μετεγχειρητικό αιμάτωμα, λόγω της καλής αιμόστασης που επιτυγχάνει κατά την αποκόλληση του δέρματος, καθώς τα αγγεία δεν αφήνονται να αιμορραγούν.

Τα αποτελέσματα του face lifting

Το πρόσωπο ανακτά το περίγραμμα και τη χαμένη φρεσκάδα του. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και εντυπωσιακά. Ως προς τη διάρκειά του, όπως επισημαίνει η ιατρός, «εάν ορίσουμε την επέμβαση ως χρόνο 0, από αυτόν τον χρόνο αρχίζει εκ νέου η χαλάρωση του προσώπου στο οποίο τα σημάδια του θα αρχίσουν να φαίνονται σε μία περίπου 10ετία».

Στο face lifting για ένα αρμονικό, χωρίς υπερβολές αποτέλεσμα, οι μύες συγκρατούνται στην αρχική τους θέση χωρίς να τεντώσουμε το δέρμα. Εάν παράλληλα υπάρχει και ατροφία των ιστών λόγω απώλειας του φυσικού λίπους, η πλαστικός χειρουργός Γ. Χόρτη, εφαρμόζει τη λιπογλυπτική προσώπου, δηλαδή την προσθήκη όγκου στο δέρμα με τη μεταφορά αυτόλογου λίπους από άλλο μέρος του σώματος.

Το face lifting μπορεί να συνδυαστεί με ταυτόχρονη βλεφαροπλαστική επέμβαση ή μετά, με plexr – αναίμακτη βλεφαροπλαστική, με χημικό peeling ή peeling με κρυστάλλους, με μεσοθεραπεία, με Fraxel laser, με Thermage κ.α.

Η Πλαστικός Χειρουργός θα σας ενημερώσει τι θα μπορούσε να είναι συνδυαστικά ωφέλιμο ειδικά για εσας, κατά τη διάρκεια της δωρεάν συμβουλευτικής εξέτασης.