Αποτρίχωση με Laser

Η ριζική αντιμετώπιση της τριχοφυΐας με  laser Alexandrite  υπερτερεί έναντι όλων των άλλων μεθόδων τόσο σε ασφάλεια όσο και σε αποτελεσματικότητα.

Ο αριθμός των απαιτούμενων εφαρμογών ποικίλει ανάλογα με το φύλο, το χρώμα της επιδερμίδας, την ποιότητα της τρίχας και την ύπαρξη πιθανών ορμονικών διαταραχών.

Η καταστροφή των θυλάκων είναι  μη αναστρέψιμη μετά από τις απαιτούμενες εφαρμογές και τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι μόνιμα.

Γυναίκες και άνδρες μπορούν να ξεκινήσουν laser για αντιμετώπιση της τριχοφυΐας από την εφηβεία τους χωρίς κανένα προβληματισμό, προκειμένου να απαλλαγούν εγκαίρως και να αποκτήσουν λεία και απαλή επιδερμίδα για πάντα !

Πως λειτουργεί η Laser αποτρίχωση

Laser αποτρίχωσηΗ ριζική αποτρίχωση με laser λειτουργεί με την αποστολή ενέργειας στη χρωστική της τρίχας, η οποία στη συνέχεια απορροφάται από το θυλάκιο της τρίχας. Η θερμότητα που παράγεται καταστρέφει το θυλάκιο και σταματά την παραγωγή της τρίχας. Εάν ο βολβός δε καταστρέφεται, στενεύει σε μέγεθος και παράγει πολύ λεπτότερη τρίχα που καταστρέφεται στις επόμενες θεραπείες.

Η αποτρίχωση με laser είναι αποτελεσματικότερη στους ανθρώπους με ανοιχτό δέρμα και σκούρα τρίχα επειδή η σκούρα τρίχα απορροφά καλύτερα την ενέργεια του laser. Οι άνθρωποι με σκούρο δέρμα μπορούν να θεραπευθούν, εφ’ όσον η τρίχα τους είναι σκουρότερη απ’ το δέρμα τους. Η ανοιχτόχρωμη τρίχα σε όλους τους τύπους δέρματος είναι πολύ δύσκολο να θεραπευτεί. Απαιτούνται πολλαπλές αγωγές για να μειώσουν την παραγωγή τρίχας. Το πραγματικό ποσοστό επιτυχίας είναι μείωση 90% συνολικά.

Για την θεραπεία, η περιοχή που αντιμετωπίζεται θα είναι ξυρισμένη και καθαρή. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα αισθανθείτε τις εκπομπές του φωτός στο δέρμα καθώς η ενέργεια του laser θα απορροφάται από τα θυλάκια της τρίχας.

Ο χρόνος επεξεργασίας ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που αντιμετωπίζεται και την ιδιαίτερη τεχνική. Μια μικρή περιοχή όπως το άνω χείλος μπορεί να πάρει μόνο πέντε λεπτά, ενώ μια μεγαλύτερη περιοχή όπως η πλάτη ή τα πόδια μπορεί να πάρει μέχρι μία ή δύο ώρες.

Εφαρμογές της Laser αποτρίχωσης

Η ριζική αποτρίχωση με laser είναι κατάλληλη για οποιαδήποτε περιοχή του σώματος όπου υπάρχει υπερβολική τρίχα, με σημαντική εξαίρεση την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Επειδή το laser λειτουργεί σε περισσότερα από ένα θυλάκια κάθε φορά, οι μεγαλύτερες περιοχές όπως η πλάτη, τα χέρια ή τα πόδια, είναι εξίσου εύκολα θεραπεύσιμες με τις μικρότερες περιοχές όπως η ανώτερη γραμμή των χειλιών και το bikini.

Εντούτοις, επειδή το laser στοχεύει βάσει του χρώματος, οι ξανθές και οι γκρίζες τρίχες δε μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Επανάληψη διαδικασίας

Η κανονική τρίχα περνά από έναν κύκλο αύξησης σε τρία στάδια: την αυξανόμενη φάση, τη σταθερή φάση και τη μεταβατική φάση. Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, η τρίχα είναι ευαίσθητη στην ενέργεια laser, αλλά κατά τη διάρκεια των άλλων δύο φάσεων, είναι ανθεκτική, κάτι που καθιστά την πλήρη αφαίρεση της απίθανη. Δεδομένου ότι το laser έχει εμφανή αποτελέσματα σε εκείνες τις τρίχες που βρίσκονται στο αυξανόμενο στάδιο και επειδή δεν θα είναι όλες οι τρίχες συγχρόνως σε αυτό το στάδιο, θα απαιτηθούν μερικές θεραπείες για να αφαιρέσουν αποτελεσματικά όλες οι τρίχες από μια περιοχή.

Χαρακτηριστικά:

Διάρκεια θεραπείας: 10′ – 1 ώρα
Αναισθησία: Όχι
Επιστροφή στη καθημερινότητα: Άμεσα