Μίκρυνση μαστών – στήθους

Η μείωση του όγκου των μαστών είναι η γρηγορότερη αλλαγή σώματος – εικόνας. Απελευθερώνει από τη φυσική ταλαιπωρία του βάρους των μεγάλων μαστών, βελτιώνει το περίγραμμά τους, τα καθιστά συμμετρικά και ανάλογα με το υπόλοιπο σώμα.

Μειωτική στήθουςΗ επέμβαση μείωσης του όγκου του στήθους στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται για ιατρικούς λόγους και για τη φυσική ανακούφιση των γυναικών παρά για αισθητική βελτίωση. Τα κρεμασμένα στήθη περιορίζουν τις σωματικές δραστηριότητες και προκαλούν φυσική ταλαιπωρία. Με την πάροδο της ηλικίας και την επερχόμενη οστεοπόρωση το βάρος των μαστών προκαλεί κύφωση και πόνους στη σπονδυλική στήλη. Οι γυναίκες με εξαιρετικά μεγάλα στήθη μπορεί σε μερικές βαριές περιπτώσεις, να γίνουν εσωστρεφείς, απομονωμένες και καταθλιπτικές. Έχει επίσης αποδειχθεί, ότι η μείωση του όγκου του μαστού μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού καθώς ο μαστός γίνεται μικρότερος και τόσο απεικονιστικά όσο και με την ψηλάφηση, ο έλεγχός του στο ετήσιο check up είναι ασφαλέστερος.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ:

Οι τομές γίνονται γύρω από τη θηλή. Αφαιρείται όσο δέρμα και λίπος χρειάζεται για να επιτευχθεί το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα. Ο μαστός στηρίζεται στο θωρακικό τοίχωμα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ:

Η θηλή δεν χάνει την ευαισθησία της, ούτε το στήθος την λειτουργικότητά του.

Η επέμβαση δεν επηρεάζει τον θηλασμό.

Ο έλεγχος με μαστογραφία γίνεται κανονικά.

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ:

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι πολύ μεγάλη αλλά εξαρτάται από ενδεχόμενες μελλοντικές εγκυμοσύνες, αυξομειώσεις βάρους και από την ελαστικότητα του δέρματος.

Χαρακτηριστικά:

Διάρκεια επέμβασης: 3 ώρες
Αναισθησία: Γενική
Παραμονή στη κλινική: 24 ώρες
Επιστροφή στη καθημερινότητα: 3-4 ημέρες

Αναλυτικές πληροφορίες για το πώς γίνεται η επέμβαση