Μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα

Η μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, τη μείωση των ρυτίδων, ουλών, για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης κ.α.

Το πρόσωπο αποκτά φυσικό όγκο με δικά του βλαστοκύτταρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία παρενέργεια ή αλλεργία. Το «γέμισμα» αυτό συμβάλει στην ανόρθωση του προσώπου, αυξάνει τα «μήλα» στα μάγουλα και η εμφάνιση ανανεώνεται εντυπωσιακά, φυσικά και με ασφάλεια.

Τα βλαστοκύτταρα είναι αρχέγονα κύτταρα που αναπαράγονται διαρκώς και έχουν την ικανότητα να μετατρέπονται σε οποιοδήποτε άλλο είδος κυττάρου στο σώμα ενός οργανισμού.

Η Πλαστικός Χειρουργός Γ. Χόρτη, εφαρμόζει στο Ιατρείο με τοπική αναισθησία την πλέον σύγχρονη τεχνική λιποαναρρόφησης για την αφαίρεση περίσσιου λίπους από κάποιο μέρος του σώματος. Το λίπος υποβάλλεται σε εργαστηριακή επεξεργασία και διαχωρισμό ώστε να ληφθούν τα βλαστοκύτταρα που εμπεριέχει. Στη συνέχεια αυτά εμφυτεύονται στον υποδόριο συνδετικό ιστό. Επειδή τα βλαστοκύτταρα διαθέτουν την ιδιότητα να πολλαπλασιάζονται συνεχώς, δημιουργούν νέα κύτταρα στη θέση των παλιών, ενώ παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

Η θεραπεία

Η έγχυση των βλαστοκυττάρων γίνεται με πολύ μικρές ενέσεις, σε σημεία του προσώπου που έχουν «αδειάσει». Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία, δεν πονάει, δεν αφήνει κανένα σημάδι, αλλά είναι πιθανόν να υπάρξει ένα ελαφρό οίδημα για 3-5 ημέρες, στα σημεία που έγινε η έγχυση. Υπάρχει δυνατότητα να αναμειχθεί το καθαρό αυτόλογο λίπος (που επίσης έχει περισυλλεγεί κατά τη φυγοκέντρηση) με τα βλαστοκύτταρα και να εγχυθούν μαζί σε σημεία του προσώπου όπου το λίπος και οι ιστοί έχουν ατροφήσει και υποχωρήσει, ούτως ώστε να αποκατασταθεί ο όγκος του προσώπου χωρίς να επιφέρει ουδεμία παραμόρφωση.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά μέσα σε 3-4 εβδομάδες και βελτιώνονται συνεχώς, εντός 3μήνου. Το αποτέλεσμα διαρκεί για 5-10 χρόνια αναλόγως με το δέρμα του κάθε ατόμου, αλλά η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί όσο συχνά χρειάζεται.

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα, μπορεί να συνδυαστεί με τη θεραπεία PRP (ενεργοποιημένα αιμοπετάλια) για πολύ πιο ισχυρά και παρατεταμένο αποτέλεσμα.