Μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα – Τι είναι

Η πιο σύγχρονη και πλέον ισχυρή μεσοθεραπεία έναντι όλων, είναι η μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα. Χρησιμοποιείται με εξαιρετικά αποτελέσματα για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, τη μείωση των ρυτίδων, ουλών, για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης κ.α. Το πρόσωπο αποκτά φυσικό όγκο με δικά του βλαστοκύτταρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία παρενέργεια ή αλλεργία. Το «γέμισμα» αυτό συμβάλει στην ανόρθωση του προσώπου, αυξάνει τα «μήλα» στα μάγουλα και η εμφάνιση ανανεώνεται εντυπωσιακά, φυσικά και με ασφάλεια.

Μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταραΗ Πλαστικός Χειρουργός Γ. Χόρτη, εφαρμόζει στο Ιατρείο με τοπική αναισθησία την πλέον σύγχρονη τεχνική λιποαναρρόφησης για την αφαίρεση περίσσιου λίπους από κάποιο μέρος του σώματος. Το λίπος υποβάλλεται σε εργαστηριακή επεξεργασία και διαχωρισμό ώστε να ληφθούν τα βλαστοκύτταρα που εμπεριέχει. Στη συνέχεια αυτά εμφυτεύονται στον υποδόριο συνδετικό ιστό. Επειδή τα βλαστοκύτταρα διαθέτουν τη φυσική ιδιότητα να πολλαπλασιάζονται άμεσα και συνεχώς, δημιουργούν νέα κύτταρα στη θέση των παλιών, ενώ παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

Η έγχυση των βλαστοκυττάρων γίνεται με πολύ μικρές ενεσούλες, σε σημεία του προσώπου που έχουν οστεοποιηθεί. Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία, δεν πονάει, δεν αφήνει κανένα σημάδι, αλλά είναι πιθανόν να υπάρξει ένα ελαφρό οίδημα για 3-5 ημέρες, στα σημεία που έγινε η έγχυση.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά μέσα σε 3-4 εβδομάδες και βελτιώνονται συνεχώς, εντός 3μήνου. Το αποτέλεσμα διαρκεί για 5-10 χρόνια αναλόγως του δέρματος του κάθε ατόμου, αλλά η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί όσο συχνά χρειάζεται.

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα, μπορεί να συνδυαστεί με τη θεραπεία PRP.