Πολυγαλακτικό οξύ (PLA)

Το πολυγαλακτικό οξύ (PLA) είναι ένα απολύτως ασφαλές υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική για την κατασκευή απορροφήσιμων χειρουργικών ραμμάτων.

Πολυγαλακτικό οξύ (PLA)Το πολυγαλακτικό οξύ βρίσκει τέλεια εφαρμογή στη διόρθωση των ρυτίδων και στο σχήμα του προσώπου όταν υπάρχει απώλεια όγκου, για διόρθωση λεπτών, διάχυτων ρυτίδων που αφορούν κυρίως στις παρειές (μάγουλα), γνάθο, ζυγωματικά κ.α.  Πρόκειται για μία ουσία που ωθεί τα κύτταρα του οργανισμού να παράγουν το δικό τους κολλαγόνο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορούμε να ελέγξουμε την ποσότητα που θα παράγουν με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στα άτομα που υπάρχει πραγματική ένδειξη τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά και με καλή χρονική διάρκεια. Πάνω απ’ όλα όμως το πολυγαλακτικό οξύ είναι ένα ασφαλές υλικό.

Τα πλεονεκτήματά του είναι η αξιοπιστία του, η διάρκεια και η ασφάλεια του αποτελέσματος που προσφέρει, καθώς και το λογικό κόστος του. Συγκεκριμένα, η μέγιστη δυνατή διάρκεια της θεραπείας φτάνει έως και τα δύο χρόνια.

Πως γίνεται η χρήση του πολυγαλακτικού οξέος

Η τοποθέτησή του στο πρόσωπο γίνεται με διάσπαρτες ενέσεις, με λεπτή βελόνα και συνήθως χρειάζονται 2-4 επαναλήψεις.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο διότι στοχεύει στη διέγερση του οργανισμού να παράγει δικό του κολλαγόνο  και αυτό γίνεται σταδιακά σε 4-6 μήνες. Η έγχυση μπορεί να επαναληφθεί με ασφάλεια πολλές φορές.

Διάρκεια έγχυσης: 10΄
Αναισθησία: κρέμα 30΄
Παραμονή στην κλινική: όχι
Επιστροφή στην καθημερινότητα: άμεσα